Новости

Цуренко вибила росіянку в 1/8 фіналу турніру WTA у Словенії

Перемогою над росіянкою Єкатєріною Александровою завершився матч у словенському Порторожі української тенісистки Лесі Цуренко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

WTA Slovenia Open, 1/8 фіналу

Александрова – Цуренко – 0:2 (5:7, 6:7)

Досвідчена українка впевнено розпочала принциповий двобій. Вона розпочала з брейку, а потім взяла ще два гейми на своїй подачі. Та несподівано Александрова оговталася і оформила свої 2 брейки, вирвавшись вперед (5:3). Однак це була остання радість росіянки в сеті – Цуренко перемогла в чотирох геймах поспіль і закрила партію.

Ще запеклішою виявилася боротьба в другому сеті. Українська тенісистка було повела 3:0, але трохи розслабилася і дозволила Александровій не тільки зрівняти, а й відірватися в рахунку (5:3). Та Цуренко знову спромоглася на камбек, довівши боротьбу до 6:6.

Зрештою, з'ясовувати переможця довелося на тай-брейку. Сильнішою виявилася українка. Вона таки зламала опір російської тенісистки, реалізувавши після трьох спроб матч-понйт (7:5). У чвертьфіналі Цуренко зустрінеться з переможцем пари Мартінцова – Рибакіна.

На початку тижня WTA оновила рейтинг тенісисток-професіоналок. Цуренко та ще 3 українки зберегли місця в топ-100, а вагітна екс-перша ракетка України Світоліна покинула першу сотню класифікації.

До слова, раніше зібрали головні факти злету Алькараса на вершину рейтингу ATP.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.