Новости

Зламували акаунти та продавали росіянам. В Україні викрито хакерське угруповання

У Львові Служба безпеки нейтралізувала хакерське угруповання, яке зламало 30 млн акаунтів і продавало їх через "Даркнет".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ .

"Зловмисники зламували активні акаунти інтернет-користувачів з України та Євросоюзу, отримуючи доступ до персональних даних громадян. Цю конфіденційну інформацію вони продавали через анонімну платформу "Даркнет", а гроші отримували на заборонені в нашій державі електронні платіжні системи ЮMoney, Qiwi та WebMoney", – Розповіли в СБУ.

За попередніми даними, хакери продали орієнтовно 30 млн акаунтів і отримали "прибуток" у розмірі майже 14 млн гривень.

Як повідомляють правоохоронці, їхніми "оптовими клієнтами" були прокремлівські пропагандисти.

"Саме вони використовували отримані установчі дані українських та іноземних громадян для поширення фейкових "новин" з фронту та створення панічних настроїв. Метою таких маніпуляцій була масштабна дестабілізація у країнах", – наголошується в повідомленні.

Під час обшуків у зловмисників виявили жорсткі диски із персональними даними громадян та техніку з підтвердженнями незаконної діяльності.

Організатору угруповання вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, що зберігається в електронно-обчислювальних машинах ( комп'ютерах ) КК України).

Нагадаємо, раніше ми писали, що кіберзлочинці намагалися атакувати українські, австрійські та німецькі організації, посилаючи фейкове "технічне завдання" на електронні пошти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.