Новости

СБУ викрила ворожих агентів у Донецькій області та Дніпрі. Один з них працював з тюрми

СБУ викрила двох ворожих агентів у Донецькій області та ще одного, який працював з в'язниці у Дніпрі.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал СБУ.

"У ході багатоетапної спецоперації Служба безпеки знешкодила ще одну міжрегіональну агентурну мережу РФ, яка коригувала ворожий вогонь у прифронтових районах сходу і півдня України", – пише пресслужба СБУ.

У Донецькій області було викрито двох російських агентів, які передавали ворогу місця дислокації наших воїнів, у тому ж числі розташування позицій "HIMARS".

Агентів було завербовано вже після повномасштабного вторгнення Росії. У поле зору ФСБ двоє зрадників потрапили через свої прокремлівські погляди. Обох було затримано у Покровські під час спроби передачі розвідувальної інформації окупантам.

"Ще одного ворожого поплічника викрили у Дніпрі. Ним виявися ув’язнений однієї з виправних установ. За допомогою прихованого мобільного телефону він налагодив зв’язок зі своїми спільниками на волі, які передавали йому геолокацію українських блокпостів", – додає СБУ.

В'язень сподівався вийти на волю й отримати посаду в окупаційній адміністрації у разі захоплення регіону.

Для передачі даних злочинці використовували анонімні Telegram-канали, а усі розвідувальні дані передавали у вигляді відміток на електронних картах з фото- та відеофіксацією об’єктів.

Фото: СБУ викрила ворожих агентів у Донецькій області та Дніпрі (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що СБУ затримали жителів Куп'янська та Вовчанська, які під час окупації Росією перейшли на бік ворога та допомогали окупантам. Серед них заступниця мера.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.