Новости

Данія, Норвегія та Німеччина оплатять гаубиці Zuzana-2 для України: названа кількість

Данія, Норвегія та Німеччина оплатять виробництво Zuzana-2 для Збройних Сил України. Передбачається, що за кошти трьох країн збудують 16 самохідних гаубиць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DennikN.Sk .

Ціна замовлення складає 92 мільйони євро. Виробництвом гаубиць на шасі Tatra займеться словацька компанія Slovak Armaments. Передбачається, що Данія, Норвегія та Німеччина виділять уряду Словаччини по 30 млн євро, і надалі Міністерство оборони придбає у приватної компанії гаубиці та передасть їх Україні.

Що відомо про Zuzana 2

САУ Zuzana 2 – це самохідна гаубиця калібру 155 мм. 2018 року армія Словаччини закупила 25 артустановок. Вони були передані до армії у липні 2021 року, щоб замінити попереднє покоління.

Артустановка завдяки стволу завдовжки 52 калібру здатна вести стрілянину на максимальну дистанцію до 41 кілометра. Башта здатна розвертатися на 360 градусів, а завдяки автомату заряджання кількість членів екіпажу зменшена з чотирьох до трьох.

Нагадаємо, що у червні міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що його країна передасть 8 установок Zuzana 2. Пізніше стало відомо, що Словаччина передала Україні перші чотири САУ Zuzana.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.