Новости

В Ізраїлі міністр оборони й лідер опозиції виступили проти допомоги Україні озброєнням

В Ізраїлі міністр оборони Бенні Ганц і лідер опозиції Біньямін Нетаньяху заявили про небажання змінювати політику країни щодо допомоги Україні з озброєнням.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Times Of Israel.

За словами Ганца, Ізраїль ніколи не продавав зброю Україні, однак продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу.

Як відзначив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, Ганц неочікувано скасував розмову з українським колегою Олексієм Резніковим без жодних пояснень.

Лідер ізраїльської опозиції Біньямін Нетаньяху відзначив, що він високо оцінює "розважливий" підхід коаліційного уряду до війни в Україні, підкресливши прийняття Ізраїлем біженців та інші гуманітарні ініціативи. Тим часом його партія наразі, згідно з соціологічним опитуванням, є фаворитом майбутніх парламентських виборів.

"Що стосується зброї, завжди існує ймовірність – і це траплялося знову і знову – що зброя, яку ми постачаємо на одному полі бою, опиниться в руках іранців і буде використана проти нас", – додав лідер опозиції.

За його словами, він побоюється, що це може знову статись й "обачлива" позиція коаліції щодо відмови Україні є "важливою". Також він заявив про своє занепокоєння через те, що повномасштабне вторгнення Росії може стати потенційно всесвітнім ядерним конфліктом.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Київ офіційно попросить Ізраїль про передачу систем протиповітряної оборони.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.