Новости

Захоплювали Маріуполь та Сєвєродонецьк. Ще п’ятеро бойовиків “Л/ДНР” отримали тюремні строки

Ще п’ятьох учасників терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" було засуджено до позбавлення волі. Четверо із них отримали по 13 років тюрми, ще один – 10.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ув'язнені увійшли до складу окупаційних угруповань країни-агресора і брали участь у штурмі українських міст на сході.

Так, до 13 років тюрми було засуджено чотирьох бойовиків, які захоплювали Сєвєродонецьк. Повідомляється, що українські військові взяли зловмисників у полон під час бойових дій поблизу Білогорівки в Луганській області.

За даними слідства, затриманими виявились місцеві жителі, які ще до повномасштабної війни приєднались до так званої "4-й отдельной мотострелковой бригады "ЛНР", яка входила до складу 2-го армійського корпусу РФ. Там вони брали активну участь у боях проти ЗСУ на Луганському напрямку.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними за:

ст. 111 (державна зрада);
ст. 258-3 (участь у терористичній організації);
ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу.

Ще одного бойовика було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Встановлено, що чоловік перебував у складі так званого "105-го стрелкового полка ДНР" 1-го армійського корпусу РФ. У лавах окупаційного угруповання зловмисник захоплював Маріуполь та інші населенні пункти Приазов’я.

У липні підрозділ передислокували в район Мар’їнки Донецької області, де окупанти облаштували бойові позиції з використанням бронетехніки. Там українські бійці підбили російську БМП, на якій пересувався бойовик, і затримали його.

Суд визнав фігуранта винним за:

ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації);
ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань);
ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, чоловіка, який допомагав РФ та передавав дані про українських військових у Лисичанську та Рубіжному, засудили на 8 років позбавлення волі.

Окрім того, 15 років тюрми отримав чоловік, який здавав своїх односельців росіянам під час окупації частини Київської області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.