Новости

Три роки президент. Головні заяви з інтерв’ю Зеленського (оновлюється)

Президент України Володимир Зеленський очолює країну вже три роки. Глава держави поспілкувався з українськими журналістами та підвів підсумки трьох років у владі.

Основні заяви президента – у матеріалі РБК-Україна.

Про цінності та політику. Для мене на сьогодні великих змін щодо цінностей не відбулося. На сьогодні я розумію, де місце України. Я чесно виборюю це місце разом з усіма, разом з армією. Ми точно не імперія і мені це дуже подобається. Найголовніше – місце нашої держави. Найголовніший курс – місце України серед рівних. Незважаючи на війну, послідовність я бачу і ми йдемо цим шляхом.

"Я впевнений, що буде перемога. Тут немає альтернатив. Навіть щодо ЄС ми використовуємо різні курси, а з Росією і війною один курс і один шлях", – наголосив Зеленський.

Про перемогу. Не ми починали, але нам її (війну, – ред.) закінчувати. Я думав, що закінчити також можна буде суто дипломатично. Зараз я ромумію, що закінчення також буде дипломатичним, але це діалог, у якого є відповідний термін, що в цьому діалозі можна буде знайти відповіді на багато питань і багато рішень з Російською стороною. Я дійсно так вважав. А зараз це як автомобіль і не бензиновий і не електрокар, тому і війна така – складна, і перемога буде дуже складна, вона буде і кривава, вона точно буде в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії, я впевнений в цьому, тому що є деякі речі, які окрім як за столом перемовин ми не зможемо завершити. Тому що ми хочемо повернути все, а РФ хоче все не віддати, іншими словами – нічого не віддати.

Нагадаємо, Зеленський оголосив про намір балотуватися у новорічному зверненні. Вибори проходили у два етапи, до другого туру вийшли Зеленський та на той момент чинний президент Петро Порошенко. В другому турі Зеленський переміг свого опонента з результатом у 73,22% підтримки проти 24,45%. 20 травня 2019 року відбулася інавгурація Зеленського, а вже 21 травня новообраний президент своїм указом достроково розпустив Верховну Раду та призначив позачергові вибори.