Новости

Двох британців, “засуджених” до страти, можуть обміняти на Медведчука, – ЗМІ

У Києві не виключають можливий обмін "засуджених" у так званій ДНР до страти британців Шона Піннера та Ейдена Асліна. Обмінною монетою може стати затриманий раніше кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані джерел в українській столиці британського таблоїду Sunday Express.

"Питання цих людей (обмін Піннера та Асліна, – ред.) обговорювалося цього тижня з міністром закордонних справ Ліз Трасс. Ми співпрацюємо, хочемо висловити подяку Великобританії та обов'язково розглянемо обмін на Медведчука", – сказало джерело видання.

Як повідомлялося, "суд" фейкової республіки "ДНР" "засудив" трьох іноземних бійців, які воювали на боці України, до страти. Їх планують розстріляти. Йдеться про двох громадян Британії Ейдена Асліна і Шона Піннера і громадянина Марокко Саадуна Брагіма. Про обмін марокканця поки не йдеться.

Своєю чергою, про затримання Медведчука стало відомо ввечері 12 квітня. Він намагався втекти з країни. Майже через тиждень після арешту він попросив президентів України та Росії обміняти його на українських військових, але тоді російська сторона відмовилася.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.