Новости

У Польщі розповіли, скільки займе будівництво сховищ для українського зерна

Нові сховища для транспортування зерна з України будуватимуть кілька місяців. Їх хочуть розмістити на польсько-українському кордоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра сільського господарства та розвитку сільських районів Польщі Генрика Ковальчика у Facebook.

"Ідея (про будівництво зернових сховищ) вимагає опрацювання кількох деталей, включаючи місцезнаходження, інфраструктуру, фінансування, право власності. Ми також повинні розуміти, що будівництво триватиме три місяці", – написав Ковальчик.

Варто зауважити, що ідею про будівництво сховищ для зерна України на кордоні запропонував президент США Джо Байден. Це необхідно для того, щоб налагодити експорт з України за допомогою залізниці.

Ініціатива побудування сховищ є вирішенням проблеми, яка пов'язана з відмінністю українських залізничних колій від європейських – вони трохи ширші – тому зерно треба буде перевантажувати на інші поїзди на кордоні. В очікуванні перевантаження його планують зберігати у нових елеваторах.

Нагадаємо, раніше Байден заявляв, що європейські країни вже працюють над будівництвом елеваторів на кордоні з Україною.

Також ми писали, за словами британського депутата Тобіаса Елвуда, навколо Одеського порту має бути створено схвалену ООН гуманітарну зону, щоб забезпечити експорт зерна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.