Новости

Німеччина зменшить споживання газу через скорочення постачань РФ, – віце-канцлер

Уряд Німеччини має намір зменшити залежність країни від імпорту газу. Це рішення пов'язане зі скороченням поставок російського блакитного палива "Північним потоком-1".

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal, про це заявив віце-канцлер, міністр економіки Німеччини Роберт Хабек.

За словами голови Мінекономіки, Німеччина вже створила відповідний план, який зменшить споживання газу. Зокрема планується відновити роботу вугільних електростанцій.

"Це забезпечило б Німеччині альтернативне джерело енергії, але також затримало б зусилля країни зі скорочення викидів вуглецю. Це гірко. Але у цій ситуації необхідно знизити споживання газу", – наголосив Хабек.

Міністр додав, що закон про розширення використання вугільних електростанцій у парламенті Німеччини планують затвердити 8 липня.

Хабек також зазначив, що Німеччина не дозволить Росії маніпулювати за допомогою постачання газу до Європи.

"Очевидно, що стратегія Путіна полягає в тому, щоб схвилювати нас, підняти ціни і розділити нас. Ми цього не допустимо. Ми захищатимемося рішуче та продумано", – заявив чиновник.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Європі різко зросли ціни на газ після повідомлень "Газпрому" про скорочення постачань через "Північний потік". Україна заявила про готовність компенсувати цю ситуацію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.