Новости

Росія вивела у Чорне море підводний човен з ракетами “Калібр”

Росія вивела у Чорне море підводний човен. На борту ракетоносія можуть бути "Калібри".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сили оборони півдня України у Telegram.

Як зазначається, на бойовому чергуванні у Чорному морі перебуває один підводний ракетоносій. На борту корабля може бути до чотирьох крилатих ракет типу "Калібр".

За даними Сил оборони півдня України, в Азовському морі російські окупанти тримають три ворожі кораблі. Ракетоносіїв серед них немає.

Нагадаємо, зранку 3 липня Військово-морські сили ЗСУ повідомляли про відсутність ракетоносіїв у Чорному та Азовському морях.

Як Росія використовує Чорне море

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення російські війська не лише пішли у наземний наступ, але й фактично окупували Азовське та Чорне моря.

Росіяни заблокували цивільне судноплавство та запускають з моря ракети по Україні. Завдяки українським захисникам у Чорному морі вдалося частково відновити експорт, але Азовське море поки заблоковане.

Українські військові за допомогою морських дронів атакують російські військові кораблі, а також порти, нафтобази, які постачають паливо окупантам. За даними Генерального штабу ЗСУ, Росія втратила вже 28 кораблів різних типів та один підводний човен.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.