Новости

Моді під час візиту в Москву домагатиметься звільнення громадян Індії з армії РФ

Прем'єр-міністр Індії Нарендри Моді домагатиметься якнайшвидшого звільнення індійців з російської армії на переговорах у Москві.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За останні кілька місяців стало відомо про кілька випадків, коли індійців заманювали до Росії обіцянками прибуткової роботи або освіти, а в підсумку вони воювали проти України, а в травні індійська поліція заарештувала чотирьох осіб, пов'язаних з мережею торгівлі людьми, яка стояла за цією практикою.

Очікується, що під час візиту прем'єр-міністра Індії до Москви наступного тижня він обговорить питання дострокової демобілізації своїх громадян, які були "введені в оману" щодо служби в російській армії.

Нині відомо, що щонайменше четверо громадян Індії загинули на війні, що змусило уряд Моді закликати до негайного припинення такого вербування і швидкого звільнення індійців, які воюють в армії.

Міністр закордонних справ Вінай Кватра заявив, що, за оцінками Індії, від 30 до 40 її громадян вже можуть служити в армії Росії.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб індійські громадяни повернулися якомога швидше", – сказав він.

Кватра також додав, що 10 індійців вже повернулися додому.

Нагадаємо, що минулого місяця після смертей двох індійців в армії РФ Нью-Делі почав вимагати від Кремля повернути завербованих громадян.

Крім індійців росіяни також намагались вербувати сербів та українців, що проживають на окупованих територіях.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.