Новости

Британія ввела санкції проти Повітряно-космічних сил РФ

Велика Британія у вівторок, 10 серпня, ввела нові санкції проти Росії. До списку увійшли Повітряно-космічні сили країни-агресора.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу британського уряду.

Окрім Повітряно-космічних сил, санкції також ввели проти 924-го Державного центру безпілотної авіації Росії та Командування військово-транспортної авіації РФ.

924-й Державний центр безпілотної авіації Росії відповідає за поставлення безпілотників у російську армію, зокрема й тих, які використовуються для ударів по Україні.

Також Британія ввела обмеження проти пʼяти російських кораблів – серед них "Муса Джаліль" і "Бегей".

У березні 2023 року західні ЗМІ повідомляли, що Іран таємно поставив Росії 100 млн набоїв і близько 300 тисяч артилерійських снарядів. Їх перевозили саме ці кораблі.

Окрім того, до санкційного списку потрапили сім юридичних та фізичних осіб з Ірану. Серед них компанія Baharestan Kish Company, яка займається виробництвом безпілотників.

Санкції Британії проти Росії

Від початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України, західні партнери посилили санкційний тиск на Росію.

Зокрема, у червні Велика Британія вперше запровадила санкції проти судів "тіньового флоту" російського диктатора Володимира Путіна, який, на її думку, використовується для обходу західних санкцій на торгівлю російською нафтою.

У липні Британія додала 11 нових санкцій щодо морських суден Росії у рамках санкційного режиму.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.