Новости

Альтернатива нафті. Австралія очікує рекордний рік з видобутку та експорту вугілля

Доходи Австралії від гірничодобувної промисловості та експорту енергоресурсів, за прогнозами, зростуть на 3% до рекордних 286 млрд доларів до червня 2023 року завдяки зростанню цін на вугілля і газ на тлі вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Санкції проти Росії підняли ціни на скраплений природний газ і вугілля до рекордно високого рівня, підкріпивши рекордні за останнє десятиліття доходи другого і третього за величиною експорту Австралії.

Прогнозується, що обсяги експорту скрапленого природного газу зростуть на 19%. Експорт енергетичного вугілля зросте на 15% за рахунок високих цін і невеликого збільшення обсягів видобутку, оскільки австралійське вугілля вважається основною альтернативою російському вугіллю більш високої якості. Прогнозується, що виручка від металургійного вугілля, використовуваного у виробництві сталі, за майбутній рік зросте на 3%.

Раніше повідомлялося, що Австралія вводить нові санкції проти Росії. Країна вводить заборону на імпорт російського золота, щоб РФ не могла фінансувати війну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.