Новости

“Окупанти руїн”: Зеленський про результат захоплення росіянами Луганської області

Російські окупанти захопили ключові міста Луганської області. В них після ворога нічого не залишилося, окрім руїн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського в інтерв'ю CNN.

"Вони (окупанти – ред.) контролюють майже всю Луганську область. Там ідуть бої на околицях Луганської області. Саме так це відбувається", – каже Зеленський.

Він підкреслив, якби наші війська не відступили від Лисичанська та Сєвєродонецька, то там би міг бути котел.

"Це головні міста. Людей там майже немає. Десь відсотків 10% залишалось, і скільки відсотків живі – не можу сказати. Ми вивозили всіх, кого могли, і хто хотів. Тому можна сказати, що більшість, майже всю Луганську область вони контролюють. Вони зруйнували міста, школи, людей, люди побігли. Вони зараз окупанти руїн. Отакий от результат", – підсумував президент.

Нагадаємо, як пояснювали в Офісі президента, відступ ЗСУ від Лисичанська – це питання не втрати Донбасу, а питання правильного зворотного повернення його.

Додамо, 25 червня стало відомо, що російські війська повністю захопили Сєвєродонецьк, а вже 4 липня стало відомо про захоплення Лисичанська.

При цьому в Міноборони запевняють, битва за Донбас буде продовжуватися до повної деокупації, українські захисники не перестануть звільняти наші території, навіть якщо росіяни окупують всю Луганську область.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.