Новости

Зробіть гарбуз, як манго на зиму: неймовірний рецепт, що підриває мережу

В Україні настав сезон гарбузів. Цей унікальний рецепт приготування гарбуза на зиму дозволить вам отримати яскравий, соковитий та насичений смак, що нагадує манго.

Як приготувати на зиму смачний гарбуз, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис в Telegram-каналі Консервація та кулінарія.

Секрет "мангового" гарбуза

Цей рецепт об'єднує ніжність гарбуза з яскравою кислинкою цитрусових, створюючи неймовірний смаковий букет. Завдяки лимону та апельсинам, звичайна гарбузова заготівля перетворюється на справжній тропічний делікатес, який смакуватиме як сонячне манго. До того ж, приготування не займе багато часу, а результат перевершить усі ваші очікування.

Інгредієнти (на 2,5 л готового продукту):

  • Гарбуз – 2 кг
  • Апельсини – 2 шт.
  • Лимон – половинка
  • Лимонна кислота – 5 г
  • Цукор – 400 г

Покроковий рецепт приготування

Спочатку гарбуз потрібно ретельно очистити від шкірки та насіння. Потім наріжте його невеликими кубиками. Перекладіть нарізаний гарбуз у велику ємність, в якій будете змішувати всі інгредієнти.

Візьміть апельсини. Один апельсин очистіть від шкірки та також наріжте кубиками. Другий апельсин наріжте кубиками разом зі шкіркою – це додасть заготівлі особливого аромату та легкої гірчинки, що чудово балансує солодкість. Половину лимона також наріжте кубиками разом зі шкіркою, не забуваючи видалити кісточки. Додайте нарізані апельсини та лимон до гарбуза.

До фруктово-гарбузової суміші додайте цукор (400 г) та лимонну кислоту (5 г). Ці компоненти не тільки нададуть потрібної солодкості та кислинки, але й допоможуть соку виділитися, а також виступлять як консерванти.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Залиште суміш на 3 години, щоб гарбуз та цитрусові пустили сік. Протягом цього часу перемішуйте суміш 3-4 рази, щоб цукор повністю розчинився, а сік рівномірно розподілився. Ви побачите, як у ємності з'явиться багато ароматного соку.

Підготуйте чисті та стерилізовані скляні банки. Розкладіть гарбузово-фруктову суміш у банки, заповнюючи їх доверху. Потім залийте виділеним соком, щоб фрукти були повністю покриті. Накрийте банки чистими кришками (не закручуйте щільно).

Поставте банки в велику каструлю. На дно каструлі попередньо покладіть марлю або невеликий рушник, щоб банки не лопнули від прямого контакту з дном. Залийте каструлю водою так, щоб вона доходила банкам "по плечики".

Доведіть воду в каструлі до кипіння, а потім стерилізуйте банки протягом 30 хвилин. Після стерилізації обережно вийміть банки та щільно закрутіть кришки.

Вас може зацікавити:

  • Як приготувати осінню гарбузову запіканку
  • Що буде, якщо часто їсти гарбуз
  • Як зберігати гарбузи та кабачки взимку, щоб вони не псувалися до весни