Ніжна, соковита й неймовірно ароматна домашня ковбаса зі свинини – страва, яка повертає смак дитинства. Без консервантів, без "хімії" лише натуральні продукти та справжній аромат смаженого м’яса.
Рецептом ділиться РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Інгредієнти:
- свинина (лопатка) – 1,2 кг
- свіже сало – 200–300 г
- часник – 2 головки
- сіль – 2 ч. ложки (без гірки)
- чорний мелений перець – ½ ч. ложки
- крижана вода – 100 мл
- свиняча кишка – 2–2,5 м
- лавровий лист – 2 шт.
- олія – для обсмаження
Як приготувати домашню ковбасу
Свинину та сало наріжте кубиками приблизно 1×1 см. Додайте сіль, перець і холодну воду. Ретельно вимішуйте близько 10 хвилин, поки м’ясна маса не стане трохи липкою, саме це забезпечить ніжну текстуру ковбаси.
Кишку добре промийте зовні й усередині під проточною водою, вона має бути чистою та без запаху.
На м’ясорубку встановіть насадку для ковбас. Натягніть кишку, випустіть повітря, зав’яжіть один край і поступово наповнюйте м’ясною масою. Не натискайте занадто сильно — ковбаса не повинна бути надто щільною.
Сформуйте кільце або кілька невеликих ковбасок. Зубочисткою зробіть проколи через кожні 2–3 см, щоб при нагріванні не лопнула. Потім залиште у холодильнику мінімум на 5 годин.
У гарячій, але не киплячій воді (80–85°C) з лавровим листом та сіллю варіть 20–25 хвилин.
Після варіння обсмажте ковбасу на олії до рум’яної скоринки або запечіть у духовці при 190°C близько 20 хвилин.
Для ще яскравішого аромату додайте трохи копченої паприки або підрум’яньте ковбасу на грилі.
Вас може зацікавити:
- Рецепт ідеального м'яса за бабусиним рецептом
- Рецепт смачних котлет без фаршу і муки
- Рейтинг радянських ковбас, які їли українці
