Новости

Лікар назвала найкращий продукт для зору. І це зовсім не морква

З дитинства нам кажуть, що морква допомагає краще бачити, навіть у темряві. Однак нутриціолог назвала продукт, який є набагато ефективнішим для підтримки здоров'я очей.

Що саме треба вживати для гострого зору, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Mail.

Міф про моркву та очі

Морква дійсно корисна: вона містить багато бета-каротину, який організм перетворює на вітамін А. Цей вітамін важливий для гарного зору та допомагає запобігти таким віковим захворюванням, як дегенерація жовтої плями.

Проте, згідно з новим звітом дієтолога Емми Дербішир, існує інша їжа, яка приносить очам значно більше користі.

"Кожен може отримати користь від дієти, багатої на продукти для здоров'я очей. Особливо це стосується людей із сімейною історією поганого зору, тих, хто багато часу проводить на сонці (УФ-промені пошкоджують очі), або довго дивиться на екрани", – зазначає лікар.

Продукт №1 для здоров'я очей

Замість моркви доктор Дербішир рекомендує їсти дві порції риби щотижня, причому одна з них обов'язково має бути жирною.

Саме жирна риба містить величезну кількість Омега-3 ДГК (докозагексаєнової кислоти) – незамінної жирної кислоти, необхідної для гострого зору.

"Клітинні мембрани сітківки ока містять особливо високий рівень ДГК. Ця кислота є життєво важливою для зволоження очей. Якщо її не вистачає, ознакою може бути сухість очей або навіть сухість шкіри", – пояснює нутриціолог.

Яку рибу обрати?

  • До списку корисної жирної риби входять:
  • Скумбрія
  • Сардини
  • Оселедець
  • Лосось
  • Форель

Важливий нюанс щодо тунця: свіжий стейк тунця вважається жирною рибою, а от консервований – ні. Під час консервування рівень корисних олій значно знижується, тому він не вважається жирною рибою.

Вас може зацікавити:

  • 8 простих кроків, щоб захистити своє серце
  • Нове дослідження показало, скільки хвилин на день треба ходити
  • Найпростіша поза, яка допоможе позбутися болю у спині